Cili ishte fundi i THEMELUESVE TE SHTETIT SHQIPTAR, pas ardhjes ne pushtet te komunisteve ne Nentor 1944 ?

12297990_760490720745978_1237480446_o

Cili ishte fundi i THEMELUESVE TE SHTETIT SHQIPTAR, pas ardhjes ne pushtet te komunisteve ne Nentor 1944 ?

Lef nosi u pushkatua, Shefqet Daiu, Sami Vrioni, Qazim Kokoshi vdiqën në burg, Bedri Pejani ju dorëzua serbëve, të cilët e pushkatuan.

Të tjerë, Mit’ hat Frashëri, Dervish Biçaku, Dhimitër Berati, Eqerem Vlora, Mustafa Kruja, Rexhep Mitrovica, që për t’i shpëtuar persekutimit komunist emigruan, u shpallën kriminelë lufte.

Por dhe ata që kishin vdekur vite më parë, u fshinë nga historia. Të afërmit e tyre ju nënshtruan një persekutimi të paparë. Nuk u kursyen as djemte e Ismail Qemalit, njeri u burgos dhe u detyrua te nderronte mbiemrin, tjetri u detyrua te largohet nga Shqiperia, as djali i Aqif Pashës Elbasanit, që u burgos e më pas u poshtërua duke u detyruar nga komunistët të pastronte WC publike të Elbasanit, as djali i Isa Boletinit, që u vra me atentat nga komunistët. Kështu me rradhë pothuaj të gjithë, Ymer Deliallisit komunistët i vranë dy djemtë, tre vllezërit dhe tre djemtë e tyre.…

Shkaku del qarte ne dokumentat publikuar së fundi. Ja cfare urdheronte Enver Hoxha në 17 nëntor 1944 : ”……kapni, arrestoni, dhe egzekutoni njerëz me ndikim që të bëhen shembull për të tjerët. Këto bëjnë përshtypje në popull.”
Ndërsa më vonë një nga krerët komunistë, Gogo Nushi, rrëfehet për krimet : ”Të gjithë ata që kanë qenë kundërshtarë të politikës sonë, jo kriminelë dhe jo kuislingë, ne i konsideronim armiq dhe përpiqeshim t’i zhduknim nga faqja e dheut….asnjë s’meritonte të vritej.”

foto di Shefqet Deliallisi.
foto di Shefqet Deliallisi.
Commenti
Fatos Salliu
Fatos Salliu Mire si historian, por ti po terheq vemendjen edhe ne grafike. Do ma tregosh kete sekretin e ngjyrave apo jo?

Kujtim Cekani
Scrivi un commento…
Post consigliato

Mi piace

BLACK FRIDAY: wer zu spät kommt, ärgert sich schwarz. Jetzt zugreifen und XXL-Rabatte bis zu 52% sichern!

Heimkino, PC, Streaming, Stereo: erstklassiger Sound zum Bestpreis durch Direktvertrieb – das ist typisch Teufel.
WWW.TEUFEL.DE

https://www.facebook.com/xti.php?xt=7.qid.6221548626917806213%3Amf_story_key.-3670656060860086376%3Aei.AQIVe1jr-GGFqBzugs5GG_gPv28UsWiWcbex4kf4sZZ3o8RVOSL6OCLS8pNalQZhz9ky-wfxOBmsqfdVucE2pZaLdq0HiVTHNv8rwPFxG21K0t8sBq7h4UhAi34pMB81yuYsRO8JsmQqOzeG3R-ms93Mmz8c_JTuFiWuIRc6LK8QOPUvzqDWad06Q90bAoOAaNbUzaed5ElCwNZFlq1ql5NGBHcz45E_Nm7VKoqUy4RFnwcgQ9qW6wUXsUkwrPwKn6oPFQeTLc8ClJkfMYC4nC3EotX6bDCYME0lieWPS0R_tXMijVmdun-FQ-3-_9HkFPJcDK_GFxttlDv8ofE2tcRSa9F75cSZcECTxoW7NsERxn08v_oxl6DUOd7Gw_PqkmlBi7D9ogbS6D5-F1jQdi-890aoX6PQ1_StmBEJ6BgHdoiWxhOritGo8sXxmquPfj75QkrkD2-mKhAesujMNpPkLicfKMq-pzCtk-MWezWhA-HN0iqFTAyFthLXXHTwEg7rwRqm-j5ogjiUXVLTJFIvPRe-Q6M4I0iQYpj0e7iwjnwDlJJZ5UHfHzyf6XvSaDbgHza-YgAQKQGpbNCOh3A8UE0ljaxMRkleEOpCp4EXszVSoj3NbV0sYYB6R3iZw4RnWhN3Qn9kdeHeNPa9fXh0MPy7IvlFssh18ulffeLIowURjbt5m86Psr078qTYTDNjfF27QfkeTwPmQViyU6e-ditT08qa0SPpnHTj4YJrXFHacDC83ryutJ6MP-0-UfA44GttReYuEpYNaqy6tEf_hliXzOVpFGqBdfyWvgTXaUbXWyMzy4qYY3BfLrcLy3wAYHprd0MAsBaxZ8OtNb4JYmhoEdIWyjmErqlGuoz2CuQtPf7aaLrQ64swZu-C3DeRSZP3P_8ThXr-Yn2nsdW9tapA3aqMV4PGAd72f85_NT1wJMhpiTakNlamreHcCfnmbls6x_Uw1NbbBw2k1H1EFrSPVgVrKEvU4voTBW7NsluVsZqstbQfIMX9n4RQ_i6eWt50KmlqsaCwVIIAqOB8iUvlL8_h2cGwzKH2M6hrpqbEFO95nNvfT2SYiVOl04HKPixcKeIIZiuVALoy40YcoNKALmjHJ6jtYeGYUSdXYM-BbmkV1Y-xm2sfG2EAQBiE0kGGNJPcTlpXw84yrKeGBnLaUzaKVaBAUVhywTVNjOkjkPrM8ByYWQh7-SYxzTh4DLvYfhmhYdXA2-KYeGkt3BJ43hBLLEgCHSkx2FuZuVf-bdrnwL0M9lsjdnkaSoyXEO6xrD89AmaBodo2EZZfBknP8hWhIsxpp0s3n5tkTBdsfPHpn1LoJ7UcrNWYaxqhQ5QPaphZa7_8xrCY1cKJ78BIAdjWfkTuvNj2emsd3U69DO5jpZt_dL6gznCAdsTTo1B_-MOxTz0xAsmtTG_Ab6ZcJ8shuwIQDK7VLeFcEwZddrPLhV1LODTR3xMy6YPNU7itpz2zYS6BehAy8jVIZzlTyKlQiOPPUjdF7UQBLfRPOryEa2qUVg2VVlOIWDkW45PZGrlVaYW-d2NEgind0moiScX4kr-zgo_Jjah9HF7Ug11CNBLmLJ0A3IfJ7YVeLUaMS–52AF3j4QrnyFssgJK_nmxHa83gJ-NBDPlY6d7lWAfioX7Uive2dYJunGfuR3i2uktm129n31ITasDFmoRkrxeK4w8L7Vuo2r8AXFcTRaW09ueDXfYfFON67htgtqaYlMgY8Z6nnC6WVLPnTo_D36WnBI9PzkS-Mf10SJPD8n0mU92ot77jndo66yTU9WkdYcouXh32s94URqhItoLhx23H9nBDAB0uLc7SmHWHZhqPcndmbuxogWRL9eFSmCyOTm-qG93edUYjsqXFxGxLpngnUgTJ1mkrJ9TdChfJQ8fbbYL-SYoqQTJs_hRO9JUTFTL6uVgv8BoZiCre6xC3HqAos_TfHG38-9ZQk7T2x_YTz9m0JYGnUNJx6CiFhtM4z5g5wTNeAbV8xnpR9afqEC1NzHVm2O96_4RAk_MMOrPnRi–JvKMqFK9jVSyWAcSenk9Ckh9KDrpfYABcZGnrx1MXRqfWmUBPtsqMm88MrWwKud60u7YOz6IMqU0N1C1zoA_5pQnWkmQZyCUTztGnQN9nGajwJPL5u0jgW5_oLXUvLdoK6p3sVc5UE00cXeL_l-PXR0TDTBReF4bFdJyCymePTNhbTXTODezeMWU7cVJXsWC83wspvmYcscGNfff6yrtTwOFRduggLiX78GmXFQzFthlCaifFwPEzKNqPzHuTCYux2VvnbVWBFqVfmBGxiVfdmQt6i2BrRFfDVNUkgnaaqhUaZXyfMNbcH3EP_cXueIcPkyUmexRSlnZFgtbosc0EMUsnwOVCJ6FS3dEcR8q7-5aftq6m_wAR4kwEmVyRaVyWaWZfhiJFPXPFVEfFWPiELjJKcywRDV4-I0oNpEQ-MMlFsVXgdXqDX9TyZUDoAW-6_Wg56AbLBly2gjh3B2wwSfxTIzYtrEWBNZ4o8Yu9paXPQnlKekGtSkTgmjhleFg47rL5IF8m-RMLTGXpk2kmP6F-3hj7y7j0kq3ZNGaFHwRBcCG0rkyCXBtx0kcfvlJ3-v5lz_z4qel8K3k6A9yjMTTMct7e4RN1ic3XgwnqE8uSVACml6G4iDl9FFP2Wkxkv4Le3o882ZUv96m7Pg4D2FC3aZSn1d-yZLKhu5URnpzFdgusZH7k6uvyPS4ObjKHNM3QBiexna3vKPBuj1DBW17VZoGuCcXHwB7zk8N2ZyoRbo2DUOIl9oWMk41cUo2KB9mp8hvhOutRGhtH1TwNbgQkwJzRQOMCs4gLGfgp25V3gDNh0zt40K6DUPHuMYtJ9g0zofx9LiTV3iHzDkGNoOgQ6rdEVm6mAKxu2R0vN8swq_W6wJpKhKmJhGOIlztMrQ51BpuK89FDTTpYNiNJ2kLpv1x1-AuVVpUTAS2as7b2knKzdd0iddLZKj_BKeK_3rG5CtpZaiTqnLinE_AOU99iV88RW3XbvEKsTBHBgAdI6DhN_sThjgK9vF2BibiWOLy1SUv2nULSCOIE_U3rotrLt2mMD8EdPxtDMguRNPdf_Ahdd7LF27ORO9llYHdKG-pP2ACYLU7VkH7zWAaPO-a0p4UCFNsQDt9CyNahdgjK0VSE5d5iEZwe9BHutR1G5095KusbgGeifAs1d6KmZCC9KwopasWSjFHUnZzVhiAU_SKXtPOC11WzoiPbtx7GyRBFEOaZH1HWu7TDQWoMFOglefTxLDaKYWYKsNbKy6OoYzi0tcep0hy40G8X-fkWKEcdXzfWtuWvantH2tMxNbfwlRLWD4Xgdxf2UtRkZ7pnpT2NpTWWGEoh7HM1j_TJ-xsCwEvflNL1P2b2xDjdYbmoyfMQnjboTJBCzLggf9LHv_IBSZQ3_1ZtieIO7EIAKFI-cwOGbaazLgS-jtQHDkZtCvLRaUj-8CW91EgTRFyKWhxHCsZx_4M8AhHRtngSPqn9BfnA33vvWQVYznfaSDjurokFO06xa_SiM41NfS8AyMNIv1AIV9unlvZ89v2LQnKf4k1B89S-7yrThlLczp6FJcieEPIwDRuaMLpFGCBT2bDusr7DoSrf8w9r37-r995-V116axp2GJ4lFazCny1BL05f5WDc_0PBzd2BtIU2BPuGO3zhnGZHF_0RhCHLFEL79zdb14SuBauCwp9SaNjgCasRz_f6V2Gjbg7Ez483VZAtBrWuj4vr6Qeeo-B6nPF3Ry6_RTV3uFeEIjEPm0150bvV8nx1Og3M8fjip7pV7e2CXteTFYAgFtM7q0WELJ6GPRtuAjuKPHplAaCzmMusVrGGaPtwobqbVe8vTiK6a5TVKsL9xRJQr_tFReJWm0AGXncrq_1LaqmJgNsV6wopc6FoU3ZtWyD-wY2HilidqjM5ZESZvFvxWWgYktxNOYfK-Ku6kIrdIjNMSMTDOa95Hj94zmDKpbFqRRvf9ewx1mZCTamdFE6uZ0YOvP2rUXaF_w4hi5tAfqL3IIp61f5MExGfVMm6p9-4aXWKfJWCp1PTdVobRcPHIjfwhwI0Qme-TAGpZpR95nKgCQZIJ8VQzHIbhlAD3NMCQJx-mGcW2T1Cm_Mo_sXQ1TODV3AIwQxaIK-05SDEQnoaVm9E9F0J_VH_NmUvYxCzZ-V1o31b-wfH5vJIom417ei-IwvJbFIyq4B2D3Mf98eNnVOSGb51lVPlghi9GsZFjuAwa9Q4d_Bfcfd4dTM–3L52kKVu3WDqdD78&isv=1&cts=1448567170

A mbaroi lufta e trete boterore se nuk isha ne fb qe prej 4-5oresh Emoticon tongue Po me ate Vali Corleonen cberi ISIS?? E sulmoi apo jooo

Commenti
Genc Synaj
Genc Synaj Hahahahaha moter Jolanda Emoticon smile

Vio La
Vio La Hahahaha jo akoma ik fshihu moj se po te kerkon isis ty hahaha

Genc Synaj ha risposto · 3 risposte · 3 min
Kujtim Dervishi
Kujtim Dervishi Une jam i siguruar!! Se nuk i prisha Bunkeret ne Dajt….
Kush do te vije i siguroj une…
Vec me kupon Tatimore…

Armand Haka
Armand Haka sa lezetshem qe e thu

Kujtim Cekani
Scrivi un commento…
Xhafer Sadiku e Gramos Xhaferi hanno commentato questo elemento.

A do të shkruajnë ndonjë rresht gazetat “Dëshnica” dhe “Përmeti” për këta djem të vetvrarë nga terrori i sigurimit të shtetit në Përmet?
Çerciz Sakollari, nxënës i vitit të katërt të shkollës së mesme Këlcyrë, i vetëvrarë në prill 1967 dhe Flamur Pashollari, ish sekretar i byrosë së partisë së kooperativës Topojan, i vetëvrarë në shkurt 1990.
A do të kujtohet ndonjëherë pushteti vendor për të nderuar kujtimin e tyre? Nëse ndonjë gazetë qendrore apo lokale do te botojë diçka për ta, jam i gatshëm të shkruaj pa shpërblim.

foto di Xhafer Sadiku.
foto di Xhafer Sadiku.
Commenti
Gramos Xhaferi
Gramos Xhaferi Duan para, makuteria e medias! Nese keto figura nuk gjejne vendin qe u takon ne kujtesen dhe ndergjegjen e njerezve, ky vend mocal do te mbetet. Nder per ju i kujtoni!

Xhafer Sadiku
Xhafer Sadiku Eshte per te ardhur keq qe nuk shkruajne as gazetat lokale te asaj zone. Keta te ndjere jane nga nje krahine, Deshnica ne Permet. Ne te gjallet u kemi borxh kujtesen.

Kujtim Cekani
Scrivi un commento…
Advertisements

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

w

Po lidhet me %s