Emrat e pronarëve që i’u shtetëzuan bagëtitë pa shpërblim, në vitin 1948; sipas rretheve :

Emrat e pronarëve që i’u shtetëzuan bagëtitë pa shpërblim, në vitin 1948; sipas rretheve :

Rrethi i Lushnjës

Taq Vasili; Vasil Kapurani; Vangjel Kapurani; Vasil Shefeku; Koci Bardhi; Arif Kurti e Veis Kurti; Zarif Kurti; Vasil Bozo; Vangjel Shandro; Muharrem Dorda; Rushan Rika; Sadik Dushari; Shyqyri Shkembi; Ismail Trebla; Ilmi Kasemi; Shaqir Xhangolli.

Rrethi i Vlorës

Milto Mehilli; Thanas Duni, Llaq Duni, Gogo Dhroko, Foto Papa, Zyme Mazreku, Spiro Bollano, Pilo Bollano, Mihal Cane, Ali Myftari, Andrea Beja, Pjetro Cali, Sami Sulo, Baftjar Faslliu, Lik Alemi, Zagoll Sefedini, Nexhip Myslimi, Nebi Sinani, Bajo Rushitri, Rexhep Mustafa, Nasho Todi, Myslim Arifi, Musto Feimi, Gjike Sava, Hiqmet Galipi , Qazim Halili, Muhamet Berzho, Fejzi Arshi, Muet Xhindi, Bexhet Beqo, Birce Ali, -Shaban Bushi, Fani Saraci, Llaq Xhokaxhi, Tas Gervenio, Pilo Nuci, Jani Sava, Bako Alkikaj, Magrip Bana, Muco Ymeri, Grigor Bollano, Ana Savo Llazar, Thanas Zoto, Kozma Kallushi, Stefo Goro, Salo Tartari, Riza Sulo, Namik Aliu, Laze Thanasi, Ahmet Mehilli, Brahim Sihati, Xhavit Azemi, Shyqyri Myslimi, Azis Saliu, Xhelo Kociu, Jaso Ademi, Veli Elmazi, Shyqyri Bondo, Avdul Isufi, Mynyr Vranari, Fehmi Mehmeti, Kajo selmani, Metli Zeko, Meto Hoxha, Kico Shanto.

Rrethi i Bicaj

Xhafer Limani

Rrethi i Gramshit

Lime Musai, Sheme Mulla Qsmani, Hamit Fejzullau, Muco Kullolli, Naim Banja, Naim Banja, Jorgji Bardhi, Tas Kenuti, Veli Gjata, Malo Rika, Sheme Tarko, Metan Mema, Musa Kullolli, Shahin Kullolli, Ismail Musai, Esheref Musai, Shab Kullolli, Muharrem Bakushi, Shaqir Hoxha, Shaban Musai.

Rrethi i Peqinit

Xhuf Sufali

Rrethi i Elbasanit

Tushi Mareta, Murat Shehetila, Ruzhdi Hajra, Gani Taushani, Haxhi Harja, Kadri Bakalli, Arif Cerma, Veli Gjata, Stafan Gingasi, Ali Zyma, Mal Stringa, Mihal Marata.

Rrethi i Gjirokastrës

Rahmi Karagjozi, Arshi Lula, Petro Mico, Hiqmet e Nabije Haderi, Malo Keri, Xhafer Karagjozi, Muhedin Shameti, Ilija Diamandi, Hasan Shtino, Rahmi Xhaxhi, Fehmi Xhaxhi, Galo Xhiku, Reshat Alito, Dilaver Karagjozi, Ngjelo Gjuli, Skender Tushe, Myzafer Karagjozi, Faik Peshkopia, Namik Lamko, Pano Pino, Peco Cekani, Dine Mamani, Nikolla Godella, Teqeja e Zallit, Ngjelo Bregu, Resul Koka, Myftar Cane,Muho Jonuzi, Andrea Roshi, Muhamet Karagjozi, Burhan e Hiqmet Coma, Vell. Azis Koshi, Vasil Xhixho, Jani Foto, Hader Resuli, Nikolla Kondololi, Sheme Nuka, Selo Mosho, Fuat Ceribashi.

Rrethi i Skraparit

Meleqe Rushiti, Muco Levenishti, Estref Mehmeti, Teqe e Prishtes, Hysni Dalip, Qazim Halimi, Xhafer Sadiku, Estref Gjanci, Ismet Dobrusha, Bajram Mehmeti, Hasan Kapllani, Sinan Leshnja, Selim Tare, Hamit Kapxhiu.

Rrethi i Ballshit

Sefer Dula, Xhelil Bilali, Dino Dervishi, Fetah Hyseni, Fetah Bajrami, Arif Alushi, Beje Beqiri, Zake Frasheri, Makbule Belishova, Isa Ahmeti, Gani Ismaili, Qazim Malo, Xhelo Kamberi, Ali Rakipi, Cene Klosi, Telha Medini, Qerim Teto, Agush Ahmeti, Bendo Mane, Hazbi Hasimi, Shaban Shkembi, Ramadan Bajrami, Isuf Ramadani, Reshit Corrogjafi, Bilo Goco, Zake Veliu, Mersin Zeneli, Abaz Jemini, Jozuz Haxhiu.

Rrethi i Shijakut

Sulejman Gaci, Xhafer Hysa, Beqir Mema, Mehdi Rizaj, Bajram Kupa, Hasan Hidri, Nebi Shehu, Ramadan Selimi, Ibrahim Durresi, Jonuz Luzi, Osman Koci, Qazim Kola, Riza Kadrija, Hysen Budinaku, Zenel Domi, Muharrem Gjeci, Ram Gjeci, Llesh Prenga, Halil Mancaku, Dervish Kaci, Shaban Shyti, Izet Kuka.

Rrethi i Durrësit

Sulo Shaba, Kisha Shenavlash, Miti Kazanxhiu, Tahsim Ahmeti, Ali Keta.

Rrethi i Shkodrës

Gjovalin Simoni, Haki Kraja, Daut Loku, Sadik Dilaveri, Fadil Bushati, Qazim Derguti, Shaqir Mema, Cuf Kuci, Nuf Bala, Loro Pistoli, Idriz Nurija, Qazim Kamata, Hasan Bushati, Hysni Coku, Gegë Marubi, Mustafa Shpuza, Ranko Caranici, Muhamet Mysliu, Sait Cafja, Ibrahim Gjynezi, Shaban Bako, Kel Zojzi, Tahir Ymeri, Xhelal Roj.

Rrethi i Përmetit

Thoma Goxhobashi, Belul Hasani, Riza Shefkiu, Refat Duro, Xhafer Sherifi, Teqeja e Sukes, Teqeja e Gllaves, Sadik Arshimi, Tefik Mehmeti, Fejzo Hasani, Islam Limani, Ahmet Kasa, Hysen Shasho, Dasho Shala, Argjir Leshini, Llukan Meshini.

Rrethi i Beratit

Ibrahim Muca, Xhemal Beluli, Hekuran Qalliu, Mak Haxhistasa, Yzeir Xhope, Haki Kapinova, Teqeja e Gllaves, Teqeja e Velabishtit, Teqeja e Osmanzezës, Dine Xhemali.

Rrethi i Leskovikut

Fehmi Orgocka, Lilo Coci, Teqeja e Leskovikut.

Rrethi i Tiranës

Sherif Stafa, Hasan Ram Aliu, Xhemal Vora, Idriz Hoka, Muharrem Arbana,
Maliq Maci.

Rrethi i Shupenxës

Sefedin Mehmeti, Sulejman Limani, Hekuran Qolia.

Rrethi i Matit

Can Doda, Dervish Ibrahimi, Ramazan Ahmeti.

Rrethi i Tropojës

Sadri Coli

Rrethi i Krujës

Zef Nik Meta, Ismail Qose, Met Ndue, Ali Bega, Ejup Kuka.

Rrethi i Delvinës

Mihal Zharkalli, Mitro Guna, Nane Cipi, Kolic Shaka, Ndino Gramozi, Thimio Mihallari, Mite Kuro, Jorgji Kuro, Nasho Zhavara, Neki Golemi, Azis Elmazi, Mufit Asqeri, Riza Vaiti, Muharrem Kullaj, Jerasimo Murga, Nasho Lena, Halil Haderi, Gaqo Bezerjano, Razo Isufi e Veip Hasani, Riza Shehu.

Rrethi i Mirditës

Ndue Ndre Beqiri, Mark Preng Kola, Zef Simoni.

Rrethi i Kucovës

Gani Fejzullau, File Turbulli, Beqir Musai.

Rrethi i Lezhës

Gjon Nik Syku, Ded Prec Syku, Prenk Shtjefni.

Rrethi i Kukesit

Ymer Sali Tahiri, Dervish Halili.

Rrethi i Librazhdit

Rezhep Muzhaqi, Hazis Muzhaqi, Sadik Tanushi, Hysen Blloshmi, Beqo Gurra, Shaban Tashi, Rexhep Yryku.

Rrethi i Koplikut

Zyhdi Baja, Lush Hajdari, Mac Cila.

Rrethi i Korçës

Ali Shemo, Dervish Riza Pasho, Pandi Korcari, Thanas Spaho.

Rrethi i Tepelenës

Teme Meto, Vehip Muharremi, Saliko Muharremi, Muhamet Liko, Dervish Hakiu, Refi Lekdushi, Ali Bilbili, Lliko Meshini, Xhule Cela, Lato Dina, Muharrem Seiti, Meto Kordha, Musto Feimi, Dule Xhaferri, Luto Rexho, Xhelal Hetemi, Dervish Xhaferi, Ramiz Miftari, Fejzi Xheviti, Skender Shehu, Xhevat Shehu, Masar Dule, Baba Dule, Dervish Jonuzi, Dervish Ahmeti, Sheh Kutbiu, Hajro Zhupa, Bilal Beshiri, Kamber Aliu, Qirjako Nocka, Saliko Alisha, Dalan Xhupa, Fazlli Hyseni, Seit Resuli.

Rrethi i Kolonjës

Haki Seiti, Refat Shefkiu, Mustafa Dalipi, Sul Tefiku, Mehmet Rapo, Nebi Xhemali, Riza Abedini e Iliaz Jaupi, Gani Veliu.

Rrethi i Kuçit

Aliaz Hyseni, Mehmet Gjonlekaj, Polo Tahiri.

Rrethi i Kavajës

Izet Teliti, Adem Veliu, Kasem Xhihani, Rexhep Veiz Kuce, Haxhi Abaz Misiri, Osman Daka, Ndin e Vllezer Korbizi, Ali Djalja, Ali Shtepani, Elmaz Balla, Hamit Veliu.

Rrethi i Pogradecit

Gjyladin Halili, Gjokë Basho.

Rrethit i Peshkopisë

Ramadan Shehu

Rrethi i Sarandës

Kit Kapurani, Thoma Mihallari, Halit Bresho, Nidha Kapurani, Ndina Boci, Pilo Kusa, Foto Jano, Kola Shupuli, Nasho Cina, Pilo Cina, Vasil Mite Shupuli, Thanas Bello, Safet Dalani, Izet Melo, Jorgaq Tanga, Vasil Tanga, Miho Cina, Xhimi Carahopshi, Brahim Isufi, Ilija Kapurani e Vllazëri, Vasil Stavro, Vasillaq Zherkalli, Zilo Kapurani, Thoma e Kristi Zharkalli, Ndine Jano, Vasil Sterio Tolika, Miho Spiri, Ilo Premti, Ilo Premti, Sterio Naciku, Pipo Gjika, Pipo Gjoni, Miho Ziguri, Nasi Sando, Xhevdet Goxha, Jani Dado, Kola Ajazi, Manol Baxhari, Mihal Mehilli, Pilo Vathi, Leo Bitri, Manastiri i Pepelit, Vangjel Gjika, Mustafa Dalani, Shaban Alushi, Versel Vadani, Malo Izeti, Filip Fili, Kostandin Petro, Kostandin Loposhi, Pupe Mullai, Vasillaq Kaleshi, Leonidha Poci, Koco Kapurani, Pipo Cici, Miho Gjoni, Mino Dhima, Rusto Fedo, Dervish Bedo, Lame Hamiti, Mehmet Angoni, Estref Halimi, Vasillo Godella, Katerina Bregu, Kola Mandi, Thanas Barini, Llambro Kroja, Dhim Bala, Miho Pashulla, Milo Nika, Katina Kacallane, Nustret Shtino, Miti Mediu, Alo Karafili, Kit Beta, Pilo Beta e Vllazeni, Naqe Ziguri e Vllazni, Jorgji Mihallari e Vllazni, Miho Naciku e Vllazni, Apostol Mihallari e Vllazni

Rrethi i Fierit

Myftar Veliu, Jashar Zeneli, Koco Veshi, Manastiri i Voskopojes, Teqeja e Backes, Lili Gjini, Nane Panajoti, Dhima Panajoti, Peci Verrija, At Gjergj Ziu, Durran Qadhimi, Raqi Verija, Taq Bozdo, Kozma Nito, Hasan Novosela, Naqe Ciko, Stefo Kaca, Spiro Tarusha, Selman Gici, Kristo Zguri, Vasil Nikolla, Ndin Zguri e Vellazeri, Mitro Tarusha e Vellazeri, Nasho Poco e Vellazeri, Koco Leno e Vellazeri, Nidha Nica e Vellazeri.

GAZETA ZYRTARE.
E mërkurë, 23 qershor 1948.

Shënim: Rrethet janë ato ku u bënë shtetëzimet dhe jo te banimit të pronareve.

Advertisements

5 mendime mbi “Emrat e pronarëve që i’u shtetëzuan bagëtitë pa shpërblim, në vitin 1948; sipas rretheve :

 1. O Kujtim Cekani po ku i ke marr keto lista te cunguara ? Sepse eshte shume me i madh numri i familve qe jan demtuar , ndoshta keto jane lista qe i kan bere komunistet ne PD . Komunstet e PD e kan si detyre parsore me bere seleksionim ose fallsifikim . Po listat e rrethit Kukes ku jane ? Sepse ne Arkivin e Qarkut Kukes ndodhen keto lista te marrjes se pasurive dhe shkatrrimet e shtepive me zjarr dhe me doshje nga komunistet . Po vete keta vakabonda komunistesh kan vlersuar keto deme te shkaktuara ne Franga Ari , duke mos u bere vlersimi nga ekspert . Nga keto shkatrrime prone me dashje e ka psuar edhe familja ime . Shtepi e shkatrruar me zjar dhe bagetit i kishte babai im Asllan Sali Cena nga fshati Geshteje ,Kalis Kukes . Une e kane nanen e cila jeton akoma eshte 94 vjece edhe sot e kujton ket skandal te turpshem cnjerzor te parapregatitur nga xhelatet komunist shqiptaresk . Kjo ka ndodhur 1945 ne mesin e dimrit me debor familja ime ka mbetur pa shtepi ne qyell te hapur .

  Pëlqejeni

 2. Tomorri kshilluse
  Pse nuk esht shtetzim futja ne kooperativen bujqesoer psh nje Zonje me jetime i than po nuk hyre ne koperativ femijet ti heqim nga sghkaolla
  Ajo u friksus dhe sa ti lej femite pa shkolle pe te arthme po i dorzoj Bagtite 4 lope 2 muishqerra dhe 15 dele.
  Ku duhet ti kerkojn keteo demshperblime familja??
  Disa nga ai fshat kane marr por te deklasuarit siaps atyre apo kan maipuluar kriptzokomunistet i kane marr shperblimet per vete
  Po token qe e shfrytzoj Kooperatica bga vitet 50 deri 90 kushe e pagauen ket dem te madhe te shkaktuar ekonomise private.
  Mendojm qe hjkiotjh pasuarai e futur ne koperative te demshperbelet
  Po ashtu dhe ata qe nuk kane qen antar koperative Token e ka shrytzaura diktataura 50 vjete.
  Shqipartia krahar kerkasave te tjer per te hy ne eoripe
  duhet demshperbelej pronaret per Toke dhe bagtine
  Duhe ndajan token duke shkuar TOKA e grebitur Tek Pronari i shfrytzuar 50 vjete
  Duhet cduket KANUINI per Vllavrasje
  Per ndryshe ju euope e manipulara nuk keni pse ta pranoni Shqiperin ne Europe pa PLOTSUARE Ket kushte
  Te drejtat e Njeriut per PRONEN
  PS e PD e dine shqipane por bejen sikurt nuk degjojne e shikojne
  Bejn zhurme me qrllim ku nuk ka nevoje
  Ram perdiat shkel ligjet e rregualat jep e cduk prona me fakjda e da llaver brenmda nates siku prona shkone ne HENE
  Eshte bere shqipria nga ata kodoshet qe thosjte ambasadori.

  Pëlqejeni

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

w

Po lidhet me %s